söndag 10 december 2017

Veckobrev v.49.
 
Fredagen den 1/12:  Samling: 1:a adventsfirande: Vi tände det första ljuset i vår ljusstake och började få julstämning. Vi drog en födelsedagslapp = paket. Vi såg det första avsnittet om Pelle Svanslös(julkalendern 1997). Den handlar om vår värdegrund och är fantastiskt fin. Vi skrev en gemensam text om: ”Vad är en instruktion?” ”Varför är det bra med en instruktion?” ”Vad använder vi instruktioner till?” Texten satte vi in i ”Min Bok” och barnen ritade något som man kunde behöva en instruktion till.
Måndagen den 4/12:  Samling: Bok – rörelse – paket = födelsedag.
Vi jobbade i ”Min Bok” skrev och ritade: ”Mitt favoritdjur är…..” ”Min favoritmat är…” Vi såg 2 nya avsnitt av Pelle Svanslös. Det lönar sig att vara god mot alla. Att vara en bra kompis!!!
Tisdagen den 5/12:   Samling: Bok – rörelse – paket = födelsedag.
Halva Fskl:n jobbade i matteboken med instruktion samt Ipad.
Andra halvan och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi sjöng julsånger.
IDROTT: Uppvärmning och redskapsbana.
Onsdagen den 6/12:  Samling: Bok- rörelse – paket – Pelle Svanslös.
Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans andra halvan jobbade med instruktioner samt Ipad (se tisdagen).
Bibliotek och läsläxor.
Torsdag den 7/12:   Samling: Bok – Gåtor – rörelse – paket = födelsedag.
 Vi delade oss i 2 grupper och jobbade med det första ljudet i ord. Vi skickade ord på s, letade efter saker som börjar på r och drog bilder – hur låter det första ljudet?
Vi gick till idrottshallen för att se föreställningen ”Solisten”. Vi fick träffa världens bästa marimbasolist. Han hette Johan Bridger. Föreställningen var mycket uppskattad av både barn och vuxna. Idag bjöd My på pepparkakor då hon ska byta arbetsplats.


Tisdagen den 12/12: har vi idrott som vanligt. Ta med gympakläder och handduk!
Onsdagen den 13/12: Vi går till aulan för att se och lyssna på högstadiets och 3:ornas Luciatåg. Glöm inte låneböcker och läsläxor.

Ha en skön 2:a advent! Hälsningar! Marlene, Camilla, My och Ann


Tack för en fantastisk tid mer era underbara barn. De har gett mycket glädje och inspiration, hoppas att ni är stolta över dem! Ha en trevlig helg och god jul! /My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar