torsdag 30 augusti 2018

                            Veckobrev v.35
Fredagen den 24/8: Samling:   “Sommarminnesprat” - rörelse - bok.
Halva Förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi hade uppvärmning av kroppen samt ritade formerna i luften och i ansiktet. Åk 1 lärde förskoleklassen många nya sånger. Andra halvan arbetade med att skriva en gemensam text.Vi hade plocka-ner-dag-lek och bokstäver. Uppstart av Bokstavslandet.
Måndagen den 27/8: Idrott: Vi gick till lekplatsen för att klättra, gunga, balansera och spela fotboll. Halva gruppen hade kamrat och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 28/8: Samling: Katten-musen-tiotusen”-rörelse- sommarminnen-bok.
Vi repeterade om våra olika former(kvadrat-rektangel-cirkel-triangel). Vi delade oss i 2 grupper och arbetade med mönster och form i vår mattebok. Vi började att arbeta i ”Min bok”, en bok som handlar om mig själv. Första uppgiften var att skriva och rita “Jag heter…..och är…..år.”
Onsdagen den 29/8:  Samling: “Sommarminnesprat”-rörelse -bok. Vi började montera våra utvalda blommor.De finns att beskåda ovanför elevernas ytterkläder. Vi delade oss i 2 grupper.Den ena gruppen gick till biblioteket för att få ett lånekort och visas runt och det tog tid, så eleverna får börja låna böcker nästa vecka. Den andra halvan jobbade med bokstäver och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 30/8: Samling-”Sommarminnesprat”- rörelse-” katten-musen-tiotusen”.
Halva Förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. “Blomkören” ljöd och ettorna tycker om att lära ut nya sånger och danser till Förskoleklassen.Andra halvan delades i 2 grupper och arbetade med Bornholmslek (språklekar och Ipad).

Vi planerar: Glöm inte att ni är VÄLKOMNA till FÖRÄLDRAMÖTE tisdagen den 4/9 kl:18:30 med start i aulan. Fritids informerar om sin verksamhet kl: 18.00 på Södernavet.
Måndagen den 3/9 har vi utegympa. Ta med eller ta på bra skor! Vi skriver i veckobrevet när det är dags att inta sporthallen.
Onsdagen den 5/9 går vi till biblioteket för att låna böcker.

Sensommarhälsningar!
Anna, Lilas, Madeleine,Ulrika och Ann 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar