torsdag 6 september 2018

                          Veckobrev v.36
Fredagen den 31/8: Samling:   “Sommarminnesprat” - rörelse - bok.
Halva Förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans.” Blomkören ljöd”och ettorna tycker om att lära ut nya sånger och danser till förskoleklassen. Andra halvan delades i 2 grupper och arbetade med Bornholmslek (språklekar och Ipad).Vi hade plocka-ner-dag-lek och några gjorde affischer. Vi tittade på Bokstavslandet en mycket bra serie om bokstäver, ljudning, rim och sammansatta ord.
Måndagen den 3/9: Idrott: Vi gick till Skansens idrottsplats där vi övade att springa inför skoljoggen den 14/9, då alla elever F-3 ska jogga, gå eller springa tillsammans. Vi sprang på löparbanan och fick en stämpel efter varje varv. Många varv blev det! När vi kom hem räknade vi ihop alla varv och vi hade sprungit 233 varv tillsammans. Bra jobbat!!! Halva gruppen hade kamrat och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 4/9: Samling: “Evas superkoll”-rörelse- sommarminnen-bok.
Inför stundande val såg vi på ett avsnitt av Evas superkoll som handlar om demokrati. Vi diskuterade ordet demokrati. Vi gjorde egna trygghetsregler som ska gälla för oss i förskoleklassen. Alla hade många bra idéer. Vi arbetade i ”Min bok”de  ritade och skrev om “Min familj samt satte in våra gemensamma trygghetsregler.
Onsdagen den 5/9:  Samling: Rörelse -bok. Vi delade oss i 2 grupper och arbetade med mönster i matteboken. Alla elever fick en pärm som de skrev namn och satte bild på. Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan gick till biblioteket för att låna böcker och den andra halvan jobbade med bokstäver och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 6/9: Samling: Rörelse-” katten-musen-tiotusen” -bok.
Halva Förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. “Blomkören” ljöd och vi sjöng och dansade tillsammans. Vi jobbade med puls och rytm. Andra halvan delades i 2 grupper och arbetade med att lära sig vad en mening är och hur den kan se ut? Nu har alla målat sina “sommarminnesblommor”. De ska vi ska vi nu pryda med våra sommarminnen! Några började dekorera och de andra lekte och pysslade.

Måndagen den 10/9 har vi utegympa. Ta med eller ta på bra skor! Vi skriver i veckobrevet när det är dags att inta sporthallen.
Onsdagen den 12/9 ska alla elever F-3 springa skoljoggen. Kom till skolan i joggingkläder och gympaskor. Tag gärna med en vattenflaska.Vi duschar inte efteråt eftersom det inte finns möjlighet att göra det med 100 elever.
Onsdagen den 12/9 går vi till biblioteket för att låna nya roliga böcker.

Ha en skön helg! Umgås och unna er att slänga upp benen i soffan! Hälsningar!
Anna, Lilas, Madeleine,Ulrika och Ann 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar