fredag 11 januari 2019

                                              Veckobrev v.2.
Fredagen den 5/1:           JULLOV!!
      
Måndagen den 7/1:          STÄNGD DAG!

Tisdagen den 8/1: Samling:  Bok-musik- rörelse och berättardag.Vi arbetade i “Min Bok” och satte in vår gemensamma text om Skolbion “Familjen Jul i Tomteland” samt ritade en passande bild till detta.Vi såg de två sista avsnitten av Pelle Svanslös.Det blir också upptakten till vårt nya värdegrundstema: “KOMPISTEMAT”. Vi samtalade om olika känslor och jämförde de olika karaktärerna i Pelle Svanslös. Varför blir vi elaka? Får vi se ut som vi vill? Om att inte våga säga nej mm.
Onsdagen den 9/1:  Samling: Bok-musik-rörelse. Samtal om årstider och årstidshjulet. Vi såg “Vintern är här samt Vinter”. Arbete i matteboken: årstidshjulet och att göra färdigt.  Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 10/1:  Samling: Bok-musik- rörelse. Årstidssamtal:. Vi samtalade om vintern och skrev tre staplar om dess egenskaper? Vad vi behöver? Vad kan vi göra? och Hur ser det ut? Halva Fskl:n ritade av sin hand (färgat papper) och klippte ut sin egen vante som de sedan gjorde mönster på. På baksidan skrev de vinterord som vi hade skrivit tillsammans. Andra halvan hade musik tillsammans med halva åk 1. Vi jobbade med puls och rytm och vi spelade på rytminstrumenten. Vi började diskutera hur vår gemensamma kompistavla ska se ut? Det blev många idéer och nästa steg är att det ska röstas, allt enligt svensk demokratisk ordning. Vi såg två nya avsnitt av Bokstavslandet. Barnen sjöng med-rimmade-satte ihop ord och ljudade.

Måndagen den 14/1 har vi idrott! Glöm inte gympakläder och handduk. 
Onsdagen den 16/1:  Vi går till skolbiblioteket.Glöm inte låneböcker och läsläxor.
                  

Vi ser fram emot en rolig och lärorik termin!
Ha en skön helg!
 Anna, Lilas,Ulrika och Ann 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar