fredag 18 januari 2019

  Veckobrev v.3.
Fredagen den 11/1: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi såg filmen “Vintern är här” samt repeterade våra vinterord.Halva fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi jobbade med puls och rytm och vi spelade på rytminstrumenten. Den andra halvan ritade vantar och skrev vinterord på baksidan (finns att beskåda i våra fönster).Innan jul skickade vi en önskelista från förskoleklassen till jultomten i Nordpolen och önskade oss gemensamma julklappar.Gissa om vi blev förvånade när vi kom in efter rasten och det stod ett brev och en säck med julklappar ifrån tomten till oss.Åh, vilken överraskning! Det blev många glittriga ögon!!! Vi har nu fått en utklädningshörna,tiaror, nya legogubbar, bilmatta och nya bilar Alla fick hjälpas åt  med att packa upp och göra fint.En alldeles fantastiskt underbar dag!!!!!
Måndagen den 14/1: Samling:  Idrott:  Uppvärmning och vi lärde oss spökboll och jägarboll. Vi lekte och pysslade.
Tisdagen den 15/1: Samling:  Bok-musik- rörelse. “Värsta bästa vänner-rockringen”. Vi arbetade i “Min Bok” och satte in våra gemensamma ord om vintern och brevet från jultomten samt att vi målade passande bilder till detta.Vi delade in oss i 3 grupper och gjorde ett gemensamt vinterlandskap med träd,snögubbar,snölyktor,stjärtlappar,pulkor,kälke,snowboard,
skidor,gubbar och spark i olika material.Alla känner sig mycket nöjda. Finns att beskåda i musikrummet.
Onsdagen den 16/1:  Samling: Bok-musik-rörelse.Samtal om siffror och alla fick följa pingvinen från 1-10. Arbete i matteboken-arbetsblad med antal och vi spelade mattebingo.  Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 17/1:  Samling: Bok-musik- rörelse. Vi fortsatte att samtala om antal och tal och hoppade från 1-10 med pingvinen. Halva förskoleklassen arbetade med arbetsblad och bokstavsljud. Den andra halvan hade musik tillsammans med halva åk 1. Vi dansade och sjöng till Mattemusikalen “Nippriga siffror”. Göra-färdigt-dag-bokstavsljud-lek och pyssel Vi såg två nya avsnitt av Bokstavslandet. Barnen sjöng med-rimmade-satte ihop ord och ljudade.

Måndagen den 21/1 har vi idrott! Glöm inte gympakläder och handduk.
Onsdagen den 23/1:  Vi går till skolbiblioteket.Glöm inte låneböcker och läsläxor.
                 

Ha en skön helg!
Koppla av-njut och umgås!
Hälsningar!
Anna, Lilas,Ulrika och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar