fredag 15 februari 2019

 Veckobrev v.7.
Fredagen den 8/2: Samling: Bok-musik-rörelse. “Värsta bästa vänner- Världens  fest”. Halva förskoleklassen arbetade med iPad(Bornholmslek) och laborativa övningar med första ljudet i ord. Andra halvan hade musik tillsammans med halva åk 1.Vi samtalade och lyssnade på våra olika instrumentfamiljer.Vi fortsatte vårt jobb med ordförståelse i en skönlitterär bok.Stoppleken= att ropa stopp när någon inte förstår ett ord. Vi upprepade våra utvalda ord samt illustrerade dessa. VI SKA BLI  PROFFS PÅ ORD! 
Måndagen den 11/2: Samling:  Idrott:  Uppvärmning och vi lekte den populära leken trädgårdsmästaren. Vi lekte och pysslade.
Tisdagen den 12/2: BOLLDAGEN F-3. Vi spelade doppboll, varva laget, jägarboll och spökboll. Vi var blandade grupper F-3 och i pausen fick vi frukt. Alla tyckte att det var en jätterolig dag. Efter den svettiga förmiddagen skrev vi en gemensam text om bolldagen och såg ett avsnitt av “Värsta bästa vänner”.
Onsdagen den 13/2:  Samling: Bok-musik-rörelse. Fortsatt arbete med Stoppleken: Alla 3 grupper visade upp och förklarade sina nyfunna ord. Vi gjorde en skylt med texten PROFFS PÅ ORD! Alla  nyfunna ord kommer att sättas upp på guldtavlan i hallen.Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 14/2:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag. Halva förskoleklassen arbetade med Ipad (Bornholmslek) och laborativa övningar med att lägga till det första ljudet i ord. Den andra halvan hade musik tillsammans med halva åk 1. Repetition och fortsatt arbete med instrumentfamiljerna. Vi satte in vår gemensamma text om bolldagen samt illustrerade till den. Visa-upp-dag!

Måndagen den 25/2 har vi idrott! Glöm inte gympakläder och handduk.
Onsdagen den 27/2: går vi  till skolbiblioteket.Glöm inte låneböcker och läsläxor.


Efter sportlovet börjar vi med våra utvecklingssamtal!.
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 

Ha ett skönt sportlov!                       
så ses vi om en liten vecka!
Hälsningar!
Anna, Jonathan,Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar