måndag 11 februari 2019

    Veckobrev v.6.
Fredagen den 1/2: Samling: Bok-musik-rörelse. “Värsta bästa vänner- Vinna eller försvinna”. Halva förskoleklassen arbetade med Ipad(Bornholmslek) och laborativa övningar med första ljudet i ord. Andra halvan hade musik tillsammans halva åk 1.Vi sjöng och spelade på ukulele.Vi jobbade med ordförståelse i en skönlitterär bok. Vi lekte Stoppleken= att ropa stopp när någon inte förstår ett ord.Stanna upp-förklara-skriva ordet. VI SKA BLI  PROFFS PÅ ORD! 
Måndagen den 4/2: Samling:  Idrott:  Uppvärmning och vi spelade spökboll och jägarboll. Vi lekte och pysslade.
Tisdagen den 5/2: Samling:  Bok-musik- rörelse. “Värsta bästa vänner”. Arbete i “Min Bok” Vi skrev och ritade “Mitt favoritspel är…..”.Kompistema: Vi fortsatte vårt samtal om vår kompistavla och tog fler demokratiska beslut. Vi gjorde högtalare och målade ram.Några elever satte sig vid datorn och skrev sitt svar om “Hur är en bra kompis?”
Onsdagen den 6/2:  Samling: Bok-musik-rörelse. Arbete med geobrädor och antal och tal. Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 7/2:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag.” Värsta bästa vänner-Bästa felet.” Halva förskoleklassen arbetade med Ipad (Bornholmslek) och laborativa övningar med att ta bort det första ljudet i ord. Den andra halvan hade musik tillsammans med halva åk 1. Vi lyssnade och samtalade om  instrumentfamiljerna. Visa-upp-dag och arbete med vårt KOMPISTEMA: intervjuer och skapande. Vi såg Fem myror är fler än fyra elefanter. Den är fortfarande fantastisk!

Måndagen den 11/2 har vi idrott! Glöm inte gympakläder och handduk.
Onsdagen den 13/2: går vi  till skolbiblioteket.Glöm inte låneböcker och läsläxor.

Tisdagen den 12/2  har vi bolldag F-3. Barnen ska komma ombytta i gympakläder. Ta med handduk och ombyte, som de kan ha efter bolldagen. TA MED GYMPASKOR!

Vi skickar med inbjudningar till utvecklingssamtal, som vi startar upp efter sportlovet.
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 

Ha en skön och avkopplande helg!                       
Hälsningar!
Anna, Jonathan,Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar