onsdag 17 april 2019

                                                      Veckobrev v.16                                                           Fredagen den 12/4: Samling: Bok-musik-rörelse. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans.Vi började prata om skolavslutningen och barnen fick önska vilka sånger/danser de vill framträda med. Vi hann också sjunga lite önskesånger. Den andra halvan jobbade med 3-ordsljud i “Bornholmslek”.Vi delade oss i 3 grupper och arbetade med tidsordning.
Måndagen den 15/4: Samling:  Bok-musik- rörelse. Idrott: Vi lekte många roliga lekar. Arbete-lek och pyssel.
Tisdagen den 16/4: Samling: Bok-musik-rörelse.Vi  skrev en gemensam text om påsken och satte in den i “Min bok” tillsammans med en kreativ påskbild.Bondgårdstema tillsammans med åk 1. Vi delade oss i 4 grupper( F+1). Vi arbetade med får, ko och gris. Barnen har under det första mötet ställt frågor om vad de vill veta om bondgårdsdjuren? Utifrån dessa frågor läste vi om djuret och skrev en gemensam text. I den sista gruppen jobbade vi med att skapa fårbilder och ett omslag till vår egentillverkade bondgårdsbok.Vi avslutade dagen med att titta på filmen om påskafton.” 
Onsdagen den 17/4:  Samling: Bok-musik-rörelse. Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan arbetade med Ipad(antal-tal)samt jobbade i matteboken. Den andra halvan jobbade med “Bornholmslek” på Ipad. Efter rasten gick den ena gruppen till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver,läsläxor och att göra färdigt.Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 18/4:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag (bok). Arbete med Ipad (antal-tal), mattebok samt “Bornholmslek”. Alla elever F-3 hade en gemensam “påsktipsrunda” på skolgården.Det är kul att göra saker tillsammans! Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 29/4 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.
Tisdagen den 30/4:  OBS!!!!!    Ta med läsläxor!!!!
Onsdagen den 1/5:  LOVDAG! En väldigt röd dag!!!!!!

GLAD PÅSK
OCH
Ha ett skönt lov,så ses vi om en liten vecka!
Hälsningar!
Anna,Lilas, Max och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar