måndag 8 april 2019

    Veckobrev v.14.
Fredagen den 29/3: Samling: Bok-musik-rörelse. Av våra insamlade vårord gjorde vi hela meningar. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi dansade och sjöng önskesånger. Andra halvan arbetade med att skriva “vårord”på datorn samt måla en blomma att sätta orden på. Vi arbetade med volym-hur mycket får plats-hur många mått-måttenheter? Barnen fick själva laborera med vatten och olika mått.Spännande!!! Vi såg på “Fummel och pannkakor” och “Superhemligt- Fast flytande till gasform”.
Måndagen den 1/4: Samling:  Bok-musik- rörelse. Idrott: Uppvärmning -  Bordtennis och badminton. Lek och pyssel.
Tisdagen den 2/4: Samling: Bok-musik-rörelse.Vi arbetade i “Min bok” och satte in våra “vårmeningar” samt en bild från vårt uppbyggda vårlandskap.Uppstart av vårt Bondgårdstema tillsammans med åk 1. Vi träffades i musikrummet och diskuterade vårt gemensamma tema. Vi såg filmen “Från bondgård till fläskpannkaka”-vi skrev frågor om vad vi vill veta om bondgårdsdjuren?-vi sjöng kanon(vår tupp är död) samt dansade “The fox”. Under 4 tisdagar ska vi jobba tillsammans(F+1) i mindre grupper, för att få veta mer om bondgårdens djur.   
Onsdagen den 3/4:  Samling: Bok-musik-rörelse. Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan arbetade med geobrädor och Ipad(mönster och en kluring),den andra halvan jobbade med årstidshjulet. Efter rasten gick den ena gruppen till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver,läsläxor och lek.Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 4/4:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag (bok). Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans.Vi sjöng kanon och önskesånger. Den andra halvan satte in vår gemensamma text från författarbesöket i “Min bok”tillsammans med bilder på författaren och utställningen Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 8/4 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.
Onsdagen den 10/4: går vi till skolbiblioteket. Glöm inte låneböcker och läsläxor.

Under någon vecka till kommer huvudbiblioteket att visa vår utställning som vi arbetade med inför vårt författarbesök med Emi Gunér. Besök gärna biblioteket och se barnens arbete med “Lässursboken, Nina & Jim, hemligheter & kompisar”.(Ipad med egengjorda kompissångerna finns vid lånedisken).
Glöm inte att:
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA på utvecklingssamtal tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 
Ha en skön helg! och njut av vårljuset!
Anna,Lilas, Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar