fredag 20 oktober 2017

Veckobrev v.42.

Fredagen den 13/10: Samling: Bok – FN-tema med ”Kompissatelliten” som handlade om grupptryck– Gåtor- Rörelse.
Plocka -ner-dag.
Halva Fskl: n sjöng FN-sånger och andra halvan jobbade med mattebok och
Ipad.
Måndagen den 16/10:  Samling: Bok- FN-tema: Vi tittade på ett avsnitt av ”Kompissatelliten” som handlade om att säga ifrån.- rörelse. 
Språklek med bokstäverna S och Å.
Samtal om barns och alla människors rättigheter, om vad vi behöver. Vi satte upp bilder på ”klädstrecket”(7 st) som visar våra behov= mat, kläder, skola, sjukvård, vatten, hus och trygghet. Vi började göra fredsfåglar (våra händer) till  vårt ”fredsträd”. På baksidan av fåglarna ritade vi ett fredsbudskap.
Tisdagen den 17/10:  Samling: Bok  -  rörelse. Vi tittade på ett avsnitt av ”Kompissatelliten” om bråk och försoning. Halva fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi övade alla sånger inför FN-dagen den 24/10. Vi sjöng även vår egenkomponerade ”Skansenskolans fredssång F-3 2017.” Alla elever F-3 har varit med och komponerat. Andra halvan jobbade med mönster och ipad.
Idrott: Uppvärmning med följa John. Vi spelade badminton och bordtennis och avslutade med ”Kom alla mina små kycklingar”.
Onsdagen den 18/10:   Samling: Bok- rörelse – FN-tema med ”Kompissatelliten.
Halva Förskoleklassen och halva åk 1hade musik tillsammans. Vi övade inför FN-dagen. Den andra halvan jobbade med mattebok(mönster)och Ipad
Bibliotek. Bokstäver och läseböcker.
Torsdag den 19/10:   Samling: Bok – rörelse. Vi övade sånger inför FN-dagen. Vi skrev en gemensam fredsdikt som vi satte in i Förskoleklassens samlade dikter 2008 som står vid vårt fredsträd i hallen.
2 nya avsnitt av bokstavslandet (sammansatta ord, rim, bokstäver och ljudning).
Barnen är mycket engagerade och rimmar- ljudar och sjunger.

Tisdagen den 24/10 uppmärksammar vi FN-dagen F-3. Vi kommer att samlas på skolgården kl: 8.00 för gemensamma aktiviteter( sång, dans mm.) Elever från F-1 kommer att vara presentatörer och berätta om mänskliga rättigheter.
Tisdagen den 25/10: har vi ingen idrott eftersom högstadiet har Volleybollturnering.
Onsdagen den 26/10: Kl:8:00 går vi till Zokker för att lyssna på kulturskolans elever och glöm inte låneböcker och läsläxor tills på onsdag.

Ha en skön helg!

Marlene, Camilla, My och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar