måndag 30 oktober 2017

Veckobrev v.43.

Fredagen den 20/10: Samling: Bok – FN-tema med ”Kompissatelliten” som handlade om saknad och tröst. Vi övade alla sånger inför FN-dagen. Några barn gjorde fredsfåglar med ett fredsbudskap.
Plocka -ner-dag.
Arbete i ”Min bok”: Vi satte in ”Hur fick jag mitt förnamn?” och en del satte in medhavda foton.
Måndagen den23/10:  Samling: Bok- FN-tema: Vi tittade på ett avsnitt av ”Kompissatelliten” som handlade om saknad och tröst..- rörelse. 
Vi repeterade barns och alla människors rättigheter. Vi övade alla fredssånger inför FN-dagen. ”Vi mätte oss” Hur lång är jag? I slutet på vårterminen kommer de att mäta sig igen för att se hur mycket de har växt.= statistik samt lek – pyssel.
Tisdagen den 24/10:  FN-dagen: Vi uppmärksammade FN-dagen! Hela F-3 samlades på skolgården, där FN-ballonger prydde vår gård. Några elever från F-1 presenterade och berättade om barns rättigheter. Vi sjöng och dansade tillsammans(värdegrundssånger) samt vår egenkomponerade Fredssång F-3. Vi avslutade med att tillsammans sjunga ”Barnens pomp”. När vi kom in skrev vi en gemensam text om vad barnen tyckte och kom ihåg av vår FN-dag. Vi såg filmen om ”Ville och Vilda Kanin”, en film om vänskap.
Onsdagen den 25/10:  Vi gick till ”Zokker” för att få se och avnjuta vad kulturskolan har att erbjuda våra elever. Efter föreställningen ” Världsmusiken” fick barnen pröva på olika instrument samt jobba med lera. Barnen var mycket nöjda!
Torsdag den 26/10:   Samling: Första ljudet- Bornholmsappen. Vi satte in vår fredsdikt, gemensam text om FN-dagen, bild samt FN-märken i ”Min bok”. Vi såg 2 nya avsnitt av bokstavslandet (sammansatta ord, rim, bokstäver och ljudning).
Barnen är mycket engagerade och rimmar- ljudar och sjunger.

Tisdagen den 7/11: har vi idrott som vanligt. Ta med gympakläder och handduk!
Onsdagen den 8/11: Glöm inte låneböcker och läsläxor.



Ha ett skönt lov! Så ses vi om en liten vecka!! Hälsningar! Marlene, Camilla, My och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar