fredag 21 september 2018

 Veckobrev v.38
Fredagen den 14/9: Samling:   Rörelse - bok.
Halva Förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans.Vi jobbade med puls och rytm,sjöng önskesånger samt samtalade om rytminstrumentens namn. Andra halvan delades i 2 grupper och jobbade med att bygga meningar och att göra sorteringsövningar. Halva förskoleklassen var inne och jobbade med att dekorera sina “sommarminnesblommor” - göra färdigt samt plocka-ner-dag.Vi såg två avsnitt av Bokstavslandet.
Måndagen den 17/9: Idrott: Vi gick till fotbollsplanen för att spela brännboll. Svettigt och roligt! Halva gruppen hade kamrat och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 18/9: Samling  Bok-rörelse-”skördeprat-brandövning. Innan brandövningen började pratade vi om att det bara var en övning och att vi gör det för att vi ska veta vart vi ska ta vägen om det skulle börja brinna. Alla tyckte att det var bra och vi fick dessutom träffa vår vaktmästare Hasse som är brandman. Några visade och berättade om sina medhavda frukter/grönsaker och några elever började bygga upp utställningen “ I Skördetid” samt gjorde en affisch. Vi arbetade i “Min bok” och satte in vår gemensamma text om skoljoggen. Halva förskoleklassen var inne och jobbade med att dekorera sina “sommarminnesblommor” och att göra färdigt. Andra halvan hade utelek.
Onsdagen den 19/9:  Samling: Bok-rörelse-skördeprat. Arbete med att bilda par och att kunna beskriva “vad ett par är?” Vi jobbade i matteboken samt spelade memory? Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan gick till biblioteket för att låna böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, sorteringsövningar samt lek.Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 20/9:           FORTBILDNINGSDAG!

Måndagen den 24/9 har vi utegympa. Ta med eller ta på bra skor! Vi skriver i veckobrevet när det är dags att inta sporthallen.
Onsdagen den 26/9 går vi till biblioteket för att låna nya roliga böcker.


Inför “Skördefesten” De som har glömt och vill ta med någon grönsak eller frukt får gärna ta med sig även under nästa vecka.                                 

Ha en skön helg och ladda inför Ölands Skördefest!                     Se bilaga
Hälsningar!                                                                                     Fritidsinformation!
Anna, Lilas, Madeleine,Ulrika, Maria och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar