fredag 28 september 2018

  Veckobrev v.39
Fredagen den 21/9: Samling:   Rörelse - bok.
Mikael (Timmys pappa) var hos oss och vi fick en fantastisk pedagogisk lektion i från planta till produkt. Vi delade oss i 2 grupper och hade musik och svenska (språklekar och att skriva sig till läsning). Halva förskoleklassen var inne och jobbade med att dekorera sina “sommarminnesblommor” - göra färdigt samt plocka-ner-dag.Vi såg två avsnitt av Bokstavslandet.
Måndagen den 24/9: Idrott: En kylig nordanvind tillsammans med regn gjorde att vi gick in i gympasalen och tittade på omklädningsrum samt lekte lekar. Halva gruppen hade kamrat och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 25/9: Samling  Bok-rörelse-”skördeprat- “katten-musen-tiotusen”.Vi arbetade i “Min bok” och skrev och ritade om “Mitt favoritdjur är….” Vi jobbade med mönster-att kunna följa linjer och att pussla tillsammans. De sista eleverna gjorde sina sommarminnen. Nu finns blommorna att beskåda i alla våra fönster.
Onsdagen den 26/9:  Samling: Bok-rörelse. Vi laborerade om betydelsen lika och olika?” Vi jobbade i matteboken samt spelade memory. Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan gick till biblioteket för att låna böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, sorteringsövningar samt lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 27/9: Bok-rörelse. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans vi pratade puls och rytm samt sjöng önskesånger. Andra halvan delade sig i 2 grupper och arbetade med språklekar (enligt bornholmsmodellen) och att skriva sig till läsning. Vi såg 2 avsnitt av bokstavslandet (sammansatta ord, rim, bokstäver och ljudning).

Ett stort TACK till Mikael (Timmys pappa) för en fantastisk lektion i vårt tema
“I skördetid”.

Vi skulle vilja att ni hjälper eleverna med att få veta hur de fick sitt förnamn? Skicka tillbaka lappen, så att vi har den till tisdagen den 2/10. Vi kommer att använda namnlappen till “Min bok”. TACK PÅ FÖRHAND!

Måndagen den 1/10 tar vi idrottshallen i besittning. Nu börjar “inneidrotten” Ta med gympakläder och handduk. Skor är frivilligt.
Onsdagen den 3/10  går vi till biblioteket för att låna nya böcker.Glöm inte låneböckerna!!!!


Skördehälsningar!                                                                                 
Anna, Lilas, Madeleine,Ulrika, Maria och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar