fredag 12 oktober 2018

                      Veckobrev v.41
Fredagen den 5/10: Samling:   Rörelse - bok
Vi repeterade om alla barn och människors rättigheter=behov mat,kläder,skola,sjukvård,vatten,hus och trygghet.
Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans,vi började öva fredssånger inför FN-dagen. Andra halvan delade sig i 2 grupper och arbetade med språklekar(enligt Bornholmsmodellen) och att skriva sig till läsning.Vi delade oss i 3 grupper och gjorde vackra fredsfåglar (våra händer) till vårt “Fredsträd”. Finns att beskåda i hallen.
Måndagen den 8/10: Idrott: Vi hade uppvärmning och lekte roliga lekar. Halva gruppen hade kamrat- och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 9/10: Samling:  Bok-rörelse-”namnlapp”(några berättade hur de har fått sitt förnamn- “Ugglan och kompisproblemet”. Vi satte in “Hur/varför jag fick mitt förnamn?”tillsammans med en bild från tidig barndom i “Min bok”  Vi arbetade med långa och korta ord. Eleverna fick börja dekorera sin första bokstav i förnamnet.
Onsdagen den 4/10:  Samling: Bok-rörelse. Vi såg en film om hur det är att leva i Japan eftersom vi ska få besök av en japansk flicka, som ska lära oss att vika fredstranor(origami). Vi laborerade om betydelsen lång-kort och längre-kortare?” Vi jobbade i matteboken samt pusslade och spelade spel. Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan gick till skolbiblioteket för att låna böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor, sorteringsövningar samt lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 5/10: Bok-rörelse-”namnlapp”. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans vi övade fredssånger inför FN-dagen. Andra halvan delade sig i 2 grupper och arbetade med språklekar (enligt bornholmsmodellen) och att skriva sig till läsning. Vi såg 2 avsnitt av Bokstavslandet.Eleverna är mycket engagerade och rimmar-ljudar och sjunger.

Måndagen den 15/10 : Idrott: Ta med gympakläder och handduk. Skor är frivilligt.
Onsdagen den 17/10  går vi till biblioteket för att låna nya böcker.Glöm inte låneböckerna!!!!
Måndagen den 22/10 har vi ingen idrott men trädgårdsdag. Det är en dag när vi städar och gör fint på vår skolgård.Det är bra att ta på sig oömma kläder.

Ha en skön helg!!!                                                                               
Anna, Lilas, Madeleine,Ulrika, Maria och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar