måndag 29 oktober 2018

 Veckobrev v.43
Fredagen den 19/10: Samling:   Rörelse - bok
Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans,vi övade inför FN-dagen. Andra halvan delade sig i 2 grupper och arbetade med språklekar(enligt Bornholmsmodellen) och att skriva långa och korta ord. Vi delade oss i 3 grupper och skrev fredsdikter.De finns nu i Förskoleklassens samlade dikter, som startade år 2008.Diktboken står vid vårt fredsträd i hallen . Vi målade flaggor i från hela världen.
Måndagen den 22/10: Skolgårdsdag:  Vi rensade ogräs,sopade, plockade skräp och räfsade, så att vår skolgård blev ren och fin. Halva gruppen hade kamrat- och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 23/10: Samling:  Bok-rörelse- “Ugglan och kompisproblemet”. Vi delade oss i 2 grupper. 1. Arbete i “Min bok”. Vi satte in vår gemensamma text om “Vad är en instruktion?” och ritade en instruktion. Vi satte in våra “fredsdikter” och ritade de sju behov som är alla barns och människors rättigheter.2. Massor av lek!
Efter halva tiden bytte vi.
Onsdagen den 24/10:  FN-dagen: Vi uppmärksammade FN-dagen genom att hela F-3 samlades på skolgården,där FN-ballonger prydde vår gård. Några elever från F-1 presenterade och berättade om barns rättigheter. Vi sjöng och dansade tillsammans(värdegrundssånger). Vi avslutade med att tillsammans sjunga “Barnens pomp”. När vi kom in skrev vi en gemensam text om vår upplevelse samt läste våra  dikter. Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan gick till skolbiblioteket för att låna böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor, sorteringsövningar samt lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 25/10: Bok-rörelse.”Ugglan och kompisproblemet” Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi pratade om hur en ukulele är uppbyggd(dess delar), vilken familj den tillhör och vi avslutade med att spela tillsammans.Andra halvan delade sig i 2 grupper. Den ena halvan arbetade med volym och den andra halvan spelade spel. Vi såg 2 avsnitt av Bokstavslandet.Rim-sammansatta ord-ljudning. Barnen är mycket engagerade!


Måndagen den 5/11  har vi idrott som vanligt. Ta med gympakläder och handduk.
Onsdagen den 7/11: Glöm inte låneböcker och läsläxor.

Ha ett skönt lov!!
Så ses vi om en liten vecka!!
Hälsningar!                                                                               
Anna, Lilas, Madeleine,Ulrika, Maria och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar