torsdag 4 oktober 2018

                                 Veckobrev v.40
Fredagen den 28/9: Samling:   Rörelse - bok.
SKÖRDEFEST: Som avslut på vårt skördetema “I skördetid” bakade vi äpplekaka tillsammans. Vi delade oss i 3 grupper och skalade, skar, mätte volym(dl-msk), blandade, diskade och sist men inte minst smaskade vi paj tillsammans. Vi skrev en gemensam text om våra tankar inför skördefesten. Vi avslutade dagen med att se en film om “Höstens högtider”.
Måndagen den 1/10: Idrott: Vi hade bolluppvärmning och lekte roliga lekar. Halva gruppen hade kamrat- och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 2/10: Samling:  Bok-rörelse-”namnlapp”(några berättade hur de har fått sitt förnamn- “katten-musen-tiotusen”. Vi satte in vår gemensamma text och skördebild i “Min bok”  Vi jobbade med mönster-att kunna följa linjer och vi pusslade tillsammans.
Onsdagen den 3/10:  Samling: Bok-rörelse-”namnlapp”. Vi laborerade om betydelsen stora-små och största-minsta?” Vi jobbade i matteboken samt pusslade. Vi delade oss i 2 grupper och den ena halvan gick till biblioteket för att låna böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor, sorteringsövningar samt lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 4/10: Bok-rörelse-”namnlapp”. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans vi började öva fredssånger inför FN-dagen. Andra halvan delade sig i 2 grupper och arbetade med språklekar (enligt bornholmsmodellen) och att skriva sig till läsning. Vi startade upp vårt FN-tema genom att se på “Evas superkoll” som handlar om Barnkonventionen=barns rättigheter. Samtal om barns och alla människors rättigheter, om vad vi behöver? Vi satte upp bilder på “klädstrecket”(7 st) som visar våra behov=mat, kläder, skola,sjukvård, vatten, hus och trygghet.


OBS! Vi skulle vilja att barnen tar med sig ett foto/bild från deras tidiga barndom. Vi ska använda den till “Min bok”(Hur jag fick mitt förnamn?” Tack på förhand!

Måndagen den 8/10 : Idrott: Ta med gympakläder och handduk. Skor är frivilligt.
Onsdagen den 10/10  går vi till biblioteket för att låna nya böcker.Glöm inte låneböckerna!!!!


Ha en skön helg! OCH “ Nu är hösten kommenhälsningar”!!!                                                                               
Anna, Lilas, Madeleine,Ulrika, Maria och Ann 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar