torsdag 28 mars 2019

 Veckobrev v.13.
Fredagen den 22/3: Samling: Bok-musik-rörelse. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi dansade och sjöng önskesånger. Andra halvan arbetade i “Min bok” och satte in den gemensamma texten om föreställningen “Vår version av Robin Hood” samt illustrerade till texten. Vi satte på oss spanarglasögonen och begav oss ut på en naturpromenad, för att se vad som har hänt i naturen. Hur ser det ut på våren? Vi skrev ner våra “vårord”på iPaden. Det blev många iakttagelser och många ord! När vi kom hem såg vi en film om “Vårens högtider”
Måndagen den 25/3: Samling:  Bok-musik- rörelse. Idrott: Uppvärmning -  Bordtennis och badminton. Lek och pyssel.
Tisdagen den 26/3: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi såg en film om våren. Vi delade oss i 2 grupper och jobbade fram ett “Vårlandskap” med träd-harar-blommor-fåglar-
fågelbon-sol-moln och fjärilar. Kreativiteten flödade och alla kände sig mycket nöjda.Finns att beskåda i musikrummet.
Onsdagen den 27/3:  Samling vid scenen för en rask promenad ner till huvudbiblioteket för att delta i årets “Lässurr” i samarbete med våra bibliotek. Vi fick träffa författarinnan Emi Gunér. Barnen hade många frågor och hon var mycket imponerad av vår utställning!! Alla elever fick en signerad bok (Ninas sommarlov). När vi kom tillbaka skrev vi en gemensam text om besöket.
Torsdagen den 28/3:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi dansade och sjöng önskesånger. Andra halvan arbetade med att skriva “vårord” på datorn samt måla och klippa ut en blomma att sätta orden på. Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 1/4 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.
Onsdagen den 3/4: går vi till skolbiblioteket. Glöm inte låneböcker och läsläxor.

Under några veckor kommer huvudbiblioteket att visa vår utställning som vi arbetade med inför vårt författarbesök med Emi Gunér. Besök gärna biblioteket och se barnens arbete med “Lässursboken, Nina & Jim, hemligheter & kompisar”.(Ipad med egengjorda kompissångerna finns vid lånedisken).
 
Glöm inte att:
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA på utvecklingssamtal tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 
Ha en skön helg! och njut av vårljuset!
Anna, Jonathan, Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar