torsdag 16 maj 2019

   Veckobrev v.20.
                                                         
Fredagen den 10/5: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi såg ett avsnitt av “Sagomattan”. Hur en saga är uppbyggd?Vi skrev en gemensam kycklingsaga. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi övade våra utvalda sånger inför skolavslutningen. Arbete med Ipad (antal-tal) samt ljud inuti ord. Vi byggde upp olika miljöer till våra “gruppsagor” om kycklingarna och fotograferade 3 bilder (illustrationer) till varje saga.  Alla var delaktiga och väldigt kreativa
       
Måndagen den 13/5: Samling:  Bok-musik- rörelse. Idrott: Bolluppvärmning- doppboll och jägarboll Vi såg ett avsnitt av “Sagomattan”. Fortsatt arbete med att väga: lika tung- tyngre än-lättare än.

Tisdagen den 14/5: Samling: Bok-musik-rörelse. “Sagomattan”. Vi delade oss i 2 grupper och arbetade i matteboken-statistik och former. Bondgårdstema tillsammans med åk 1. Utifrån elevernas frågor har vi tagit reda på fakta om kor, gris och får sedan har vi skrivit en gemensam text. I en grupp skapade vi fårbilder av ull och gjorde ett bokomslag till vår egentillverkade bondgårdsbok.
 
Onsdagen den 15/5: Samling: Bok-musik-rörelse. Skolgårdsdag: Vi delade oss i 2 grupper och den ena gruppen var inne och läste läsläxor,spelade spel,gjorde färdigt och byggde med plus-plus. Den andra gruppen jobbade flitigt ute på vår skolgård. Det sopades-hackades-klipptes-plockades stenar mm. Det känns härligt att vara till nytta. Efter halva tiden bytte vi. Vi avslutade dagen med att skriva en utvärdering om vårt gemensamma tema (bondgården) som vi har haft tillsammans med åk 1

Torsdagen den 16/5:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag (bok).Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans.Vi övade våra utvalda sånger inför skolavslutningen. Det går snabbt nu!!! Arbete med Ipad (antal-tal) samt språklekar.Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Lite information inför den kommande veckan:
Måndagen den 20/5 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.
Tisdagen den 21/5: Elevrådets dag F-3.
Onsdagen den 22/5:        STÄNGD DAG!!!!!!!!!!
Torsdagen den 23/5: Glöm inte era läsläxor.

Ha en skön och avkopplande helg!
Anna,Lilas, Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar