fredag 10 maj 2019

Veckobrev v.19.
                                                         
Fredagen den 3/5: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi såg ett avsnitt av “Sagomattan”. Hur en saga är uppbyggd? Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Barnen röstade fram vilka sång och dansnummer de vill ha till skolavslutningen och vi började öva. Vi satte in vår gemensamma text om “Valborgsmässoafton 2019” och illustrerade till texten. Vi delade oss i 3 grupper och började skriva kycklingsagor samt göra rekvisita till våra bilder. Alla var delaktiga och väldigt kreativa både i författarskap och kycklingproduktion!!
       
Måndagen den 6/5: Samling:  Bok-musik- rörelse. Idrott: Svettig uppvärmning och redskapsbana. Vi såg ett avsnitt av “Sagomattan”. Fortsatt arbete  med våra “kycklingsagor”. Vi skrev och gjorde kycklingrekvisita.

Tisdagen den 7/5: Samling: Bok-musik-rörelse. “Sagomattan”. Vi delade oss i 2 grupper och arbetade med fler-flest och färre-färst.Blivande förskoleklass var och hälsade på, så eleverna fick gå till sin gamla förskola(Solvändan) för att leka och umgås.
 
Onsdagen den 8/5: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi såg på ett avsnitt av “Mattelandet” som handlade om vikt. Vi jobbade med laborativa övningar- vilket är lika tungt-vilket är lättare än-vilket är tyngre än?Efter rasten gick den ena gruppen till biblioteket för att låna böcker och den andra gruppen arbetade med arbetsblad och läsläxor. Efter halva tiden bytte vi.

Torsdagen den 9/5:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag (bok).Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans.Vi övade våra utvalda sånger inför skolavslutningen. Arbete med Ipad (antal-tal) samt ljud inuti ord.Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 13/5 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.

Onsdagen den 15/5 har vi skolgårdsdag! Ta på eller ta med oömma kläder. Glöm inte läsläxor.

Ha en skön och vi hoppas på sol och värme!
Anna,Lilas, Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar