fredag 1 september 2017

Veckobrev

Fredagen den 25/8: Efter en kort samling gick vi iväg på ”blomjakt”. Barnen fick titta på blommor som vi skulle leta efter. En såpnejlika var redan hittad. Alla letade tålmodigt och vi hittade alla: rölleka, såpnejlika, cikoria, fibbla och renfana. Dessa 5 vanliga sensommarblommor, ska vi ha som ett mål att lära oss. När vi kom hem tittade vi på hur de såg ut och alla barnen fick välja sin favoritblomma. De avbildade dessa (oljepasteller) och skrev blommans namn. Vi satte igång blomkören som ljöd över hela musikrummet.
Måndagen den 28/8:  Samling med ”Bornholmslek”- blomkören ljöd – rörelse.
Vi gjorde i ordning våra pärmar och jobbade med arbetsblad – följa linjer och symmetri. Massor av lek och pyssel.
Tisdagen den 29/8:  Samling: Vad är lika och olika mellan oss? Hur får vi allt att fungera mellan varandra? Vi gjorde egna trygghetsregler som ska gälla för oss i Förskoleklassen. Alla hade många bra idéer. Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans. ”Blomkören” ljöd och vi sjöng och dansade tillsammans. Andra halvan arbetade i ma-boken och ipad.
Idrott: Vi gick till Skansens idrottsplats där vi övade att springa inför skoljoggen den 13/9, då alla barn F- 3 ska jogga, gå eller springa tillsammans. Vi sprang på löparbanan och fick en stämpel efter varje varv. Många varv blev det. När vi kom hem räknade vi ihop alla varv och vi hade sprungit 109 varv tillsammans. Bra jobbat!
Onsdagen den 30/8:   Samling: Bok – musik – rörelse. Några barn berättade om sina sommarpåsar. Vi tittade på ett avsnitt av Katten musen tiotusen.
Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans. Blomkören ljöd och ettorna tycker om att lära ut nya sånger och danser till Förskoleklassen. Det är härligt att vara i en stor kör. Den andra halvan arbetade med ma-bok och ipad.
Torsdag den 31/8:  Samling: ”Sommarminnesprat”- födelsedagar. De barn som fyllde år i augusti bakade chokladbollar och bjöd sina kamrater. Genom bakningen tränar vi mått (dl, msk, tsk). Vi satte upp alla barnens födelsedagar på vår årstidstavla. Det är bra och roligt att veta när vi fyller år.

Vi planerar: Glöm inte att ni är Välkomna till Föräldramöte måndagen den 4/9 kl: 18:30 med start i aulan. Fritids informerar om sin verksamhet kl:18.00 på Södernavet.
Vi saknar sommarpåsar från många barn.
Tisdagen den 5/9  har vi utegympa. Ta med eller ta på bra skor!! Vi skriver i veckobrevet när det är dags att inta sporthallen.
Onsdagen den 6/9 går vi till skolbiblioteket för att låna nya böcker. Glöm inte låneböckerna!
                                                             Sensommarhälsningar!!

                                                             Marlene, Totte och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar