söndag 17 september 2017

Veckobrev v.37.

Fredagen den 8/9: Samling: ”Sommarminnesprat”-rörelse. Vi jobbar just nu med mycket rim (Bornholmsmodellen) . Vi läste en rimsaga där barnen fick fylla i rimorden samt sjöng rimsånger. Barnen är mycket engagerade och aktiva.
Plocka -ner-dag.
Några barn började ”dutta” sina sommarminnesträd i många kreativa färger. Vi ska sedan montera våra sommarminnen på dessa.
Måndagen den 11/9:  Samling med ”Bornholmslek”(rim) - blomkören ljöd – rörelse.
Vi jobbade med arbetsblad och några gjorde färdigt i ”Min bok”. Barnen är enormt bra på att ta instruktioner och alla jobbade flitigt. Fortsatt arbete med att dutta våra ”sommarminnesträd”. Massor av lek och pyssel.
Tisdagen den 12/9:  Samling: Vi tittade på ett avsnitt av ”Katten musen tiotusen.”
 Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans. ”Blomkören” ljöd och vi sjöng och dansade tillsammans.Vi pratade om rytminstrumentens namn. Andra halvan arbetade i ma-boken och ipad.
Idrott: Vi gick till lekplatsen för att klättra, gunga, snurra och spela fotboll.
Onsdagen den 13/9:   Samling: ”Sommarminnesprat” – musik – rörelse.
Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans (se tisdagen). Andra halvan jobbade i ma-boken och Ipad.
Bibliotek och bokstäver och läseböcker. Nu har några barn börjat få läsläxor (frivilligt).Bokstäver och läseböcker.
Torsdag den 14/9:  Skoljoggen: Alla elever F-3 samlades på ”Skansens idrottsplats” för att springa 2017 års skoljogg. Efter en gemensam uppvärmning gav sig barnen ut på löparbanan. Alla barn sprang med ett leende på läpparna Efter varje varv fick de en stämpel. Hur många varv blev det den här gången? Bokstavslandet!
Vi planerar: Torsdagen den 21/9 är det fortbildningsdag, så barnen är lediga från förskoleklassen. Tala gärna om för oss ev. ledighet eller fritidstider.
Inför ”skördefesten” skulle vi vilja att barnen tar med sig 1-2 svenskodlade frukter eller grönsaker. De ska sedan få berätta om dem och vi ska göra en liten utställning av dessa här i Förskoleklassen. (” I skördetid”).
Tisdagen den 19/9 tar vi idrottshallen i besittning. Nu börjar inneidrotten! Ta med gympakläder och handduk. Skor är frivilligt!
Onsdagen den 20/9 går vi till skolbiblioteket för att låna nya böcker. Glöm inte låneböckerna!
                                                             Snart är det skördetid!
                                                             Ha en skön helg!

                                                             Marlene, My, Camilla och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar