fredag 29 september 2017

Veckobrev v.39.

Fredagen den 22/9: Samling: ”Skördetidsprat”- några barn visade upp sina medhavda frukter och grönsaker. Vad kan vi tillaga av dem?  Rörelse.
Vi såg 2 avsnitt av Bokstavslandet. Barnen är mycket engagerade och rimmar- ljudar och sjunger.
Plocka -ner-dag.
Vi delade gruppen i 2 delar och den ena gruppen jobbade med ordförståelse i en skönlitterär bok (Den hemska draken). Vi lekte ”stoppleken”= att ropa stopp när någon inte förstår ett ord – vi förklarar tillsammans – skriver ordet. Vi ska bli proffs på ord! Därför heter det ” Det är guld värt att veta att”……..Det blev många nyfunna ord på väldigt få sidor. Den andra gruppen jobbade färdigt sina arbetsblad samt leka och pyssla.
Måndagen den 25/9:  Samling: bok  – rörelse. ”skördetidsprat”. Vi såg en film om ”Höstens högtider”.
Halva gruppen fick börja montera sina ”sommarminnesträd”. Många fina minnen blir det! Andra halvan vara ute på skolgården och lekte.
Tisdagen den 26/9:  Samling: Bok  -  rörelse. Några barn berättade om sina grönsaker. Språklek – om prepositioner. Vi tittade på ett avsnitt av ”Katten musen tiotusen.” Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi pratade om rytm och puls samt sjöng och dansade önskesånger. Andra halvan arbetade i ma-boken (prepositioner = över, under, framför osv.) och ipad.
Idrott: Uppvärmning och redskapsbana.
Onsdagen den 27/9:   Samling: Bok – rörelse -  ”Skördetidsprat!” ”Barr och Pinne”= avsnitt om hur vi ska värna om vår natur. Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans (se tisdagen). Andra halvan jobbade i ma-boken och Ipad (prepositioner) .
Bibliotek. Bokstäver och läseböcker.
Torsdag den 28/9:   Samling: Bok – rörelse - grönsaker.
Fortsatt arbete med våra ”sommarminnesträd”. Finns att beskåda i hallen.
2 avsnitt av bokstavslandet (sammansatta ord, rim, bokstäver och ljudning).

Vi skulle vilja att ni hjälper barnen med att få veta hur de fick sitt förnamn? Skicka tillbaka lappen, så att vi har den tills torsdagen den 5/10. Vi kommer att använda namnlappen till ”Min bok”. TACK PÅ FÖRHAND!

Onsdagen den 4/10 kommer vi att gruppfotograferas kl: 8:15.
Vi går också till skolbiblioteket för att låna nya böcker!
                                                  

Skördehälsningar!  Marlene, My, Camilla och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar