söndag 24 september 2017

Veckobrev v.38.

Fredagen den 15/9: Samling: ”Sommarminnesprat”- rörelse. Vi såg ett avsnitt av Katten, musen, tiotusen om talet 3. Barnen är mycket engagerade och aktiva.
Plocka -ner-dag.
De sista barnen ”duttade” sina sommarminnesträd i många kreativa färger. Nu är det snart dags att montera våra sommarminnen.
Vi arbetade i ”Min bok”. Vi satte in våra gemensamma texter om ”Våra trygghetsregler” och ”skoljoggen” sedan fick de rita och måla bilder som passade till texten.
Måndagen den 18/9:  Samling med ”Bornholmslek”(rim)  – rörelse.
Vi jobbade med arbetsblad om bokstäverna B och O. Barnen är enormt bra på att ta instruktioner och alla jobbade flitigt.
Vi delade gruppen i 2 delar och den ena gruppen jobbade med ordförståelse i en skönlitterär bok (Den hemska draken). Vi lekte ”stoppleken”= att ropa stopp när någon inte förstår ett ord – vi förklarar tillsammans – skriver ordet. Vi ska bli proffs på ord! Därför heter det ” Det är guld värt att veta att”……..Det blev många nyfunna ord på väldigt få sidor. Den andra gruppen jobbade färdigt sina arbetsblad samt leka och pyssla.
Tisdagen den 20/9:  Samling: Vi tittade på ett avsnitt av ”Katten musen tiotusen.” om talet 4.
 Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi pratade om rytminstrumentens namn och hur en orkester fungerar. Efter det startade rytmorkestern F- 1. De var fantastiskt bra, höll puls-rytm samt start och avslut Andra halvan arbetade i ma-boken och ipad.
Idrott: Uppvärmning och redskapsbana.
Onsdagen den 20/9:   Samling: med brandövning, som avlöpte fantastiskt bra och barnen förstod att det bara var en övning.
”Sommarminnesprat”samt ”Barr och Pinne”= avsnitt om hur vi ska värna om vår natur. Halva Fskl:n och halva åk 1 hade musik tillsammans (se tisdagen). Andra halvan jobbade i ma-boken och Ipad.
Bibliotek. Bokstäver och läseböcker.
Torsdag den 21/9:   FORTBILDNINGSDAG!
Tisdagen den 26/9 har vi idrott inne GLÖM INTE GYMPAKLÄDER OCH HANDDUK!!
Onsdagen den 27/9 går vi till skolbiblioteket för att låna nya böcker. Glöm inte låneböckerna.                                                   Ha en skön helg!
                                                                                      Och
                                                                  Ladda inför Ölands Skördefest!!
                                                                                Hälsningar

                                                                 Marlene, My, Camilla och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar