fredag 9 november 2018

                                 Veckobrev v.45.
Fredagen den 2/11:                    LOVDAG!!
Måndagen den 5/11: Idrott: Uppvärmning med lekar och redskapsstationer. Halva gruppen hade kamrat och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 6/11: Samling:  Gåtor-rörelse- “Värsta bästa vänner”.
Arbete i “Min bok”. Vi satte in vår gemensamma text tillsammans med bilder och fredsmärken om hur vi uppmärksammade FN-dagen. Hösttema: Fredagen innan lovet gick vi på naturpromenad och tog på oss detektivglasögonen för att leta efter hösttecken. Som en del av vårt hösttema gjorde vi rönnbärsspiraler, som nu lyser upp i våra fönster.
Onsdagen den 7/11:  Samling: Gåtor-rörelse.Vi skrev en gemensam text med våra insamlade ord. Ord som vi hade samlat under vår höstpromenad. Vi delade oss i 2 grupper och jobbade med siffror. Efter rasten gick den ena halvan till skolbiblioteket för att låna böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor, sorteringsövningar samt lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 8/11: Bok-rörelse. Inför vårt besök på Länsmuséet läste vi boken om Jenny Nyström. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi repeterade om hur en ukulele är uppbyggd(dess delar), vilken familj den tillhör och vi avslutade med att spela tillsammans.Andra halvan delade sig i 2 grupper. Den ena halvan arbetade med att skriva ord till en bild (Jenny Nyström)  och den andra halvan   jobbade med språklekar(Bornholmsmodellen).”Göra-färdigt-dag”.  Vi såg en film om hösten.


Måndagen den 12/11: Idrott: Ta med gympakläder och handduk.

TISDAGEN DEN 13/11 ska vi tillsammans med åk 1 åka till Länsmuséet i Kalmar för att få jobba med skapande skola(Jenny Nyström). Bussen avgår kl:8.10 och vi beräknas att vara tillbaka ca: 13.00. Vi får lunch medskickat av skolköket. Barnen behöver inte ta med sig något utom ett glatt humör!

Onsdagen den 13/11: Glöm inte låneböcker och läsläxor.

Ha en skön helg!
Hälsningar!                                                                               
Anna, Lilas,Ulrika, Maria och Ann 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar