fredag 16 november 2018

 Veckobrev v.46.
Fredagen den 9/11: Samling:  Bok - rörelse. Inför vårt besök på Länsmuséet och Jenny Nyströmutställningen läste vi boken om Jenny samt tittade på bilder/målningar på och av henne. Vi såg även filmen “Att vara barn för 100 år sedan”. Barnen blev verkligen nyfikna på hur det var att leva för hundra år sedan. Vi delade oss i 3 grupper och jobbade med begrepp över-under-ovanför-mellan-framför och bakom. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi repeterade om hur en ukulele är uppbyggd(dess delar),vilken familj den tillhör och vi avslutade med att spela tillsammans.             
Måndagen den 12/11: Idrott: Uppvärmning och redskapsstationer. Halva gruppen hade kamrat och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 13/11:  Skapande skola i samarbete med Länsmuséet och vår konstnärinna Jenny Nyström. En mycket uppskattad dag av både vuxna och barn. Bussresan och mötet med Jenny, som berättade om sitt liv och sin konst.Vi fick också träffa hennes påhittiga hembiträde som levandegjorde hur människor trodde och tänkte på den tiden - julklappar - gröt - rim och ljusstöpning. Fråga barnen!
Onsdagen den 14/11:  Samling: Gåtor-rörelse.Vi skrev en gemensam text om vår upplevelse på Länsmuséet. Vi delade oss i 2 grupper och jobbade med antal. Efter rasten gick den ena halvan till skolbiblioteket för att låna böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor, sorteringsövningar samt lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 15/11: Bok-rörelse. Efter vårt besök på Länsmuséet och efter att ha sett filmen “Att vara barn för 100 år sedan”. Ställde vi frågan,”Vad vill vi veta mer om hur det var att leva då?” Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans önskesånger och puls och rytm. Andra halvan delade sig i 2 grupper. Den ena halvan arbetade med att skriva ord till en bild (Jenny Nyström)  och den andra halvan jobbade med språklekar(Bornholmsmodellen).”Göra-färdigt-dag”. Vi arbetade i “Min bok” och satte in vår gemensamma text om hösten samt målade en vacker höstbild. 2 nya avsnitt av bokstavslandet.


Måndagen den 19/11: Idrott: Ta med gympakläder och handduk.
Onsdagen den 21/11: Glöm inte låneböcker och läsläxor.
Fredagen den 23/11 är det fortbildningsdag och därmed är eleverna lediga från skolan.

Ha en skön helg! Koppla av - njut och umgås!
Hälsningar!                                                                               
Anna, Lilas,Ulrika, Maria och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar