måndag 26 november 2018

 Veckobrev v.47.
Fredagen den 16/11: Samling:  Bok - rörelse.Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans,önskesånger, puls och rytm. Andra halvan delade sig i 2 grupper. Den ena halvan arbetade med att skriva ord till en bild(Jenny Nyström) och den andra halvan jobbade med språklekar enligt Bornholmsmodellen. Inför Nobeldagen den 10/12 skrev vi kompisdikter, som ska komma till användning den dagen. Vi började titta på “Astrids jul”.             
Måndagen den 19/11: Idrott: Uppvärmning och redskapsstationer. Halva gruppen hade kamrat och samarbetsövningar och den andra halvan fick leka och pyssla.
Tisdagen den 20/11:  Gåtor-bok-musik och rörelse.Arbete i “Min bok”.Vi satte in vår gemensamma text tillsammans med bilder från vårt besök hos Jenny Nyström. Vi arbetade med vår påbörjade text  “Att vara barn för 100 år sedan”. Mattebok= instruktioner. Vi fortsatte att titta på “Astrids jul”.
Onsdagen den 21/11:  Samling: Gåtor-bok-musik-rörelse. Vi delade oss i 2 grupper och skrev önskelista. Efter rasten fick den ena halvan se filmen”Mussan och stormkatten” och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor, sorteringsövningar samt lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdag den 22/11: Bok-rörelse-musik. Vi delade oss i 3 grupper och arbetade med att lyssna på en saga och sedan återge händelseförloppet. Samtala om text och bild.”Göra-färdigt-dag”. Vi arbetade i “Min bok” och satte in vår gemensamma text om “Att vara barn för hundra år sedan” samt målade en egen bild som passade till texten. 2 avsnitt av bokstavslandet.Rim-sammansatta ord-ljudning.Det sjungs och ljudas.


Måndagen den 26/11: Idrott: Ta med gympakläder och handduk.
Onsdagen den 28/11: Glöm inte låneböcker och läsläxor.


Snart är det adventstid!
Ha en skön helg!                                                                             
Anna, Lilas,Ulrika, Maria och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar