fredag 8 mars 2019

 Veckobrev v.10.
Fredagen den 1/3: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi delade förskoleklassen i 2 delar.Halva förskoleklassen jobbade med hel och halv både laborativt och i matteboken och den andra halvan såg filmen “Snögubben”. Efter rasten bytte vi.
Måndagen den 4/3: Samling:  Bok-musik- rörelse. Vi övade vår “kompis-rap” som vi ska spela in till vår “Lässurrsutställning” på biblioteket.Eftersom det var besiktning  av sporthallen och vi inte kunde ha idrott samt att regnet öste ner, beslutade vi att ha “biotajm”. Vi såg filmen Hitta Nemo och vi lekte och pysslade.
Tisdagen den 5/3: Samling: Bok-musik-rörelse- “Stopplek” Nina och Jim. Arbete i “Min bok”. Vi satte in bild och pratbubbla som finns på vår “kompistavla 2019”. Kompistema: Nu går vi verkligen in i slutfasen med skapandet av vår kompistavla. Vi satte upp våra bilder och pratbubblor på tavlan.
Onsdagen den 6/3:  Samling: Bok-musik-rörelse. Vi jobbade med “stoppleken” i vår “Lässurrsbok Nina och Jim, hemligheter och kompisar”. Vi spelade in vår kompisrap.Arbete med geobrädor och antal - tal.Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 7/3:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag. Arbete med våra årstider och vad vi mindes från teatern “Vem tar han om hösten?” Vi utgick ifrån ett årstidskort som eleverna fick vid teaterbesöket och som vi sedan fortsatte att utveckla. Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 11/3 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.
Onsdagen den 13/3: går vi  till skolbiblioteket.Glöm inte låneböcker och läsläxor.
Fredagen den 15/3 ska vi gå till aulan för att se föreställningen  “Vår version av Robin Hood.”


Glöm inte att:
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA på utvecklingssamtal tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 

Ha en skön och avkopplande helg!
Hälsningar!
Anna, Jonathan, Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar