fredag 15 mars 2019

Veckobrev v.11.
Fredagen den 8/3: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi delade förskoleklassen i 2 grupper och arbetade med mönster både laborativt och i matteboken. Halva Fskl:n hade skapande musik på”garageband “ och den andra halvan arbetade med “proffs på ord”. Genomgång av våra nyfunna ord samt att vi illustrerade till dem.
Måndagen den 11/3: Samling:  Bok-musik- rörelse. Vi övade vår “vänskapssång” som vi ska spela in till vår “Lässurrsutställning”. Idrott: Uppvärmning och svettig redskapsbana. Lek och pyssel.
Tisdagen den 12/3: Samling: Bok-musik-rörelse- “Stopplek” Nina och Jim. Arbete i “Min bok”. Vi skrev och ritade “Min bästa bok är....” Kompistema:  Vi satte upp våra sista bilder och pratbubblor på tavlan. Vi skrev skyltar till vår utställning. Halva gruppen illustrerade  “stopporden” från vår “Lässurrsbok”.
Onsdagen den 13/3:  Samling: Bok-musik-rörelse.Vi övade vår vänskapssång. Den ena halvan arbetade med geobrädor och Ipad(mönster och en kluring) och den andra gruppen jobbade med årstidshjulet.Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 14/3:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag. Inspelning av “väskapssången”.Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Arbete med att sätta ihop 2-ljudsord både laborativt och arbetsblad.AVTÄCKNING AV KOMPISTAVLAN: Sakta gled täckelsen av konstverket under det att “pom, pom circus” spelades.Barnen njöt av sina gemensamma tavla.Vi utvärderade arbetet och alla fick läsa upp sin pratbubbla “Jag är en bra kompis när..”  Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 18/3 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.
Tisdagen den 19/3 är det fortbildningsdag, så eleverna är lediga från skolan.
Onsdagen den 20/3: går vi  till skolbiblioteket.Glöm inte låneböcker och läsläxor.

Under nästa vecka kommer huvudbiblioteket att sätta upp vår utställning inför vårt författarbesök med Emi Gunér den 27/3. Besök gärna biblioteket och se barnens arbete med “Lässursboken, Nina och Jim, hemligheter och kompisar”.
 
Glöm inte att:
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA på utvecklingssamtal tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 

Ha en skön helg och ladda inför våren!
Hälsningar!
Anna, Jonathan, Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar