fredag 1 mars 2019

                                                Veckobrev v.9.
Fredagen den 15/2: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi fick förmånen att få se en förhandsvisning av föreställningen “Vem tar hand om hösten” av Byteatern. Vi blev utsedda till “Mörbylångas bästa publik”  Halva förskoleklassen arbetade med iPad(Bornholmslek) och laborativa övningar med första ljudet i ord och lägga till ljud i ord. Andra halvan hade skapande musik.Vi såg “Fem myror är fler än fyra elefanter”.
Måndagen den 25/2: Samling:  Idrott:  Uppvärmning och vi lekte den populära leken trädgårdsmästaren. Vi lekte och pysslade.
Tisdagen den 26/2: Samling: Bok-musik-rörelse. “Värsta bästa vänner”. Arbete i “Min bok”. Vi skrev och ritade “Jag är bra på att……”.Kompistema: Nu går vi in i slutfasen med skapandet av vår kompistavla.Vi skrev våra sista pratbubblor och tillverkade bänkar-rullbräda-koner och tunnel till tavlan. Nu är det snart dags att sätta upp våra bilder och pratbubblor på tavlan.
Onsdagen den 27/2:  Samling: Bok-musik-rörelse. Vi jobbade med “stoppleken” i vår “Lässurrsbok Nina och Jim, hemligheter och kompisar”. Vi repeterade första och sista ljudet i ord både laborativt och på Ipad.Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 28/2:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag. Vi hade en göra-färdigt-dag och vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 4/3 har vi ingen idrott p g a besiktning av idrottshallen.
Onsdagen den 6/3: går vi  till skolbiblioteket.Glöm inte låneböcker och läsläxor.


Nu har vi startat upp våra utvecklingssamtal!.
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 

Nu är det väl ändå dags för våren?
Hälsningar!
Anna, Jonathan,Max och Ann 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar