torsdag 21 mars 2019

Veckobrev v.12.
Fredagen den 15/3: Samling: Bok-musik-rörelse. Vi delade förskoleklassen i 2 grupper och arbetade med att sätta ihop 2-ljudsord både laborativt och med arbetsblad. Halva Fskl:n och halva åk 1 spelade ukulele tillsammans. Vi gick till aulan för att se föreställningen “Vår version av Robin Hood”. Efter föreställningen skrev vi en gemensam text om vår upplevelse.
Måndagen den 18/3: Samling:  Bok-musik- rörelse. Idrott: Uppvärmning och svettig redskapsbana. Lek och pyssel.
Tisdagen den 19/3:            Fortbildningsdag!
Onsdagen den 20/3:  Samling: Bok-musik-rörelse. Vi arbetade i matteboken med symmetri och avspegling samt arbete med tärningen.Efter rasten gick den ena halvan till biblioteket för att låna många roliga böcker och den andra halvan arbetade med bokstäver, läsläxor och lek. Efter halva tiden bytte vi.
Torsdagen den 21/3:  Samling: Bok-musik- rörelse- Visa-upp-dag. Halva förskoleklassen och halva åk 1 hade musik tillsammans. Vi dansade och sjöng önskesånger. Andra halvan arbetade i “Min bok” och satte in den gemensamma texten om föreställningen “Vår version av Robin Hood” samt illustrerade till texten. Vi såg ett avsnitt av klassikern “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Måndagen den 25/3 har vi idrott. Glöm inte idrottskläder och handduk.
Onsdagen den 27/3: går vi till huvudbiblioteket för att delta i årets “Lässurr” (författarbesök) och därmed blir det inga låneböcker eller läsläxor. KOM I TID TILL SKOLAN, för vi går direkt till biblioteket. Vi ska helst vara där vid 8:20, eftersom författarinnan Emi Gunér vill träffa oss för att besvara våra frågor.

Under några veckor kommer huvudbiblioteket att visa vår utställning som vi arbetade med inför vårt författarbesök med Emi Gunér. Besök gärna biblioteket och se barnens arbete med “Lässursboken, Nina och Jim, hemligheter och kompisar”.(Ipad med egengjorda kompissångerna finns vid lånedisken).
 
Glöm inte att:
Ni är hjärtligt VÄLKOMNA på utvecklingssamtal tillsammans med ert förskoleklassbarn! Måla “Jag kan-pratbubblorna” tillsammans med ert barn och ta med papperet till samtalet.
                 

Vårhälsningar!
och ha en skön helg!
Anna, Jonathan, Max och Ann                                                                                   
                                                                                                                                                                                                             



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar